BYD intenționează să construiască o fabrică de automobile în Ungaria
24.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Producătorul chinez Build Your Dreams (BYD) intenționează să construiască o fabrică de automobile în Ungaria. Este o opțiune strategică, pentru ataca mai bine piața UE și, în special, pentru a evita eventuale reglementări protecționiste.

Știrea nu este oficială, dar vine dintr-o sursă internă, citată de presa germană. Și nu este tocmai o surpriză, având în vedere că firma recrutează deja personal în țara vecină. 

Cu această nouă capacitate de producție, BYD intenționează să își continue ofensiva în Europa. Constructorul este în plină expansiune la nivel global, iar în primele trei trimestre ale anului 2023 a vândut puțin peste un milion de automobile, în creștere cu 80%, fiind pe punctul de a depăși Tesla în topul producătorilor de modele electrice.

Chiar dacă forța de muncă este mai scumpă în Ungaria, comparativ cu cea din China, modelele BYD ar trebui să rămână competitive. Timpii de producție foarte reduși (mai puțin de cinci ore pe mașină) și controlul total al producției bateriilor sunt principalele atuuri ale constructorului chinez, în comparație cu concurența occidentală.

În plus, BYD are o gamă de modele consistentă. SUV-ul Atto 3 are multe dotări, este confortabil și bine construit, cu un preț interesant. O altă amenințare pentru producătorii europeni o reprezintă modelul compact Dolphin, un concurent direct pentru Renault Megane E-Tech și Volkswagen ID.3. În fine, cu o autonomie de până la 570 km și un look atrăgător, sedanul de dimensiuni mari Seal este un rival serios pentru Tesla.

Modelele BYD vin cu performanțe peste medie, prestații remarcabile și prețuri competitive. Suficiente argumente pentru a ”perturba” serios piața europeană de automobile electrice!

În schimb, principalul neajuns este reprezentat de rețeaua de distribuție inexistentă. O problemă care se va rezolva în timp, deoarece sunt planificate 500 de puncte de vânzare până în 2024.

Cu produse adaptate așteptărilor clienților europeni, o fabrică implatată în inima UE și o rețea în dezvoltare rapidă, BYD promite o abordare în forță a pieței europene și nu intenționează să se oprească aici.

Distribuie acest articol!