Cele mai importante noutăți BMW din 2024
01.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cu o gamă atât de bogată, BMW va avea și anul viitor un calendar plin de noutăți. Constructorul bavarez ar trebui să țină în continuare capul de afiș în special prin lansările majore, pe care le trecem în revistă în cele ce urmează.

BMW nu va șoma anul viitor, ci va pregăti lansarea comercială a noului X2 și prezentarea celei de-a patra generații X3. De asemenea, este așteptată o familie completă pentru Seria 5.

În mai 2023, BMW a prezentat noua Serie 5 și versiunea sa i5, 100% electrică. În doar câteva săptămâni ar trebui să descoperim noua Serie 5 și în versiune break, care va fi disponibilă și electrificată.

Astfel, anul viitor Seria 5 ar trebui să fie completă, inclusiv noul M5, cu un V8 hibrid plug-in twin-turbo de 4,4 litri care ar putea depăși 700 CP. Această versiune de top va fi disponibilă și ca break, pentru a concura cu Audi RS 6.

Tot de la departamentul Motorsport este așteptată și sosirea lui BMW M2 CS, care ar putea depăși pragul de 500 CP.

Nu sunt excluse nici alte noi apariții BMW M, mai ales că în primăvara lui 2024, Seria 4 ar trebui să aibă un prim facelift. Ca urmare, M4 va fi și el vizat.

La categoria SUV-uri, BMW va începe să comercializeze noile X2 și iX2. Următoarele noutăți majore vor sosi în toamna lui 2024, cu a patra generație X3 și a doua generație iX3.

Per total, din punct de vedere tehnic, BMW X3 nu își va schimba complet aspectul. În schimb iX3 ar trebui să câștige destul de mult în autonomie, cu peste 600 km. În paralel, X3 va fi în continuare disponibil în versiuni termice și hibrid plug-in.

Distribuie acest articol!