Ferrari intră în era criptomonedelor
16.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari intră într-o nouă eră, acceptând achiziționarea super-mașinilor sale în criptomonede: Bitcoins, Ether și altele de acest gen. O mare schimbare pentru un constructor care mereu a fost foarte preocupat de imaginea sa și de clienții săi.

Pentru Ferrari, această neașteptată deschidere către monedele virtuale are un obiectiv dublu.

În primul rând, decizia răspunde cererii tot mai mari din partea clienților, în special a celor mai tineri. „Unii (clienți, n.r.) sunt tineri investitori care au făcut avere în criptomonede. Alții sunt investitori tradiționali, care doresc să-și diversifice portofoliile”, explică Enrico Galliera,  vicepreședinte Ferrari.

„Acest lucru ne va permite să intrăm în legătura cu oameni care nu sunt neapărat clienții noștri, dar care au mijloacele necesare pentru a-și permite un Ferrari”, adaugă Galliera. El precizează că în astfel de situații nu ar mai exista suprataxări sau comisioane de schimb.

Al doilea obiectiv este ecologic. „Obiectivul nostru este să atingem neutralitatea în privința amprentei de carbon în întregul nostru lanț valoric până în 2030”, declară Enrico Galliera.

Potrivit aceleiași surse, „criptomonedele s-au străduit să își reducă amprenta de carbon prin introducerea de noi software și utilizând mai mult sursele de energie regenerabilă”. Monedele virtuale, în special Bitcoin, sunt adesea încă evidențiate pentru cantitatea semnificativă de energie pe care o implică „exploatarea” lor.

Bitcoin nu va fi singura monedă digitală acceptată de marca italiană. Vor fi acceptate și Ether și USDC, iar tranzacțiile vor fi efectuate inițial pe platforma Bitpay, pentru lansarea funcționalității în Statele Unite. Bitpay va transforma imediat plățile din criptomonede în monedă tradițională, în numele dealerilor Ferrari, astfel încât acestea să fie protejate de fluctuațiile de preț, având în vedere că criptomonedele au o natură deosebit de volatilă.

În fine, pentru Europa plățile cu criptomonede se vor deschide ulterior, aici urmând să fie luați în considerare și alți operatori.

Distribuie acest articol!