Fiecare salariat Ferrari va avea ocazia să devină acționar la celebra companie
22.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cum implici și mai mult angajații în dezvoltarea companiei? Este întrebarea pe care și-au pus-o cei de la conducerea Ferrari, iar răspunsul s-a concretizat prin semnarea unui acord cu sindicatele, în baza căruia vor fi distribuite gratuit acțiuni în valoare totală estimată la zece milioane de euro.

Astfel, cei circa 5.000 de salariați Ferrari vor avea ocazia să devină acționari la una dintre cele mai apreciate companii din industria auto mondială.

Potrivit comunicatului de presă publicat de grup, fiecare angajat va primi gratuit acțiuni cu o valoare maximă de aproximativ 2.065 de euro. Programul va fi lansat în primele luni ale anului 2024.

În același timp, Ferrari își va stimula angajații și în privința loialității. Astfel, dacă aceste acțiuni vor fi păstrate pentru cel puțin 36 de luni, compania va acorda o tranșă suplimentară de acțiuni, reprezentând până la 15% din valoarea primei alocări.

Constructorul italian a negociat cu sindicatele și „bonusul de competitivitate” pentru perioada 2024-2027. În acest interval, bonusul anual ar putea depăși 17.000 de euro, oferind angajaților posibilitatea de a converti o parte din această sumă în acțiuni Ferrari, până la 3.000 de euro pe an.

Cuantumul exact al următorului „bonus de competitivitate” va fi decis în februarie, ajustat pe baza rezultatelor financiare din 2023, potrivit unui purtător de cuvânt al producătorului. În 2022, angajații au beneficiat de un bonus de 13.500 de euro, în semn de recunoaștere a rezultatelor excelente ale companiei.

Rezultatele financiare înregistrate de Ferrari în primele nouă luni ale anului 2023 confirmă succesul său constant, cu profitul net în creștere cu 34%, până la 963 de milioane de euro. Această cifră depășește deja profitul record de 939 de milioane de euro înregistrat pentru întregul an 2022.

În plus, Ferrari a anunțat o extindere a forței de muncă cu 250 de noi angajări planificate pentru prima jumătate a anului 2024, dintre care jumătate sunt prevăzute încă din ianuarie.

Distribuie acest articol!