O nouă recunoaștere pentru Kia EV9: „Volanul de Aur” 2023, la clasa familialelor!
10.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Noua navă amiral Kia EV9 și-a continuat succesul în obținerea distincțiilor cu o victorie la premiile „Golden Steering Wheel” 2023 în categoria „Family Cars”. SUV-ul 100% electric cu șapte locuri a fost, de asemenea, desemnat „Mașina de lux a anului 2024 în Germania”, la începutul lunii septembrie.

Lansate în 1976 și prezentate de revistele „Auto Bild” și „Bild am Sonntag”, premiile „Golden Steering Wheel” combină votul publicului cu recenzia experților și sunt recunoscute ca fiind cele mai importante premii din industria auto germană. Un total de 57 de mașini noi au fost nominalizate de cele două echipe editoriale în acest an, înainte ca cititorii să-i selecteze pe cei 21 de finaliști.

Un juriu distins format din 19 membri i-a supus pe finaliști unor teste extinse pe circuitul de curse Dekra Lausitzring. În acest an, pentru prima dată, juriul a dezvăluit în prealabil rezultatul a două teste din evaluările finale: Dekra a analizat sistemele de asistență pentru șofer ale finaliștilor, în timp ce echipa editorială de la Computer Bild a evaluat competența finaliștilor în conectivitate.

„Kia EV9 a convins juriul ca este o mașină de familie versatilă și spațioasă, cu tehnologie ultramodernă de 800 V, caracteristici inovatoare, precum și sisteme excelente de asistență pentru șofer”, a comentat Robin Hornig, șeful Auto Bild și redactor-șef pentru divizia de automobile Bild Group. Toate rezultatele premiilor „Golden Steering Wheel” vor fi publicate în numărul 45 al revistei Auto Bild din acest an.

O victorie succesivă pentru Kia la premiile „Golden Steering Wheel 2023” continuă o poveste de succes pentru brand în această competiție. În gama sa actuală de modele, Kia are acum patru câștigători: crossover-ul compact XCeed a ocupat primul loc în 2019, SUV-ul Sorento a câștigat în 2020, crossover-ul electric Niro EV a revendicat categoria „SUV-uri compacte” în 2022, iar acum EV9 este al doilea automobil electric Kia care a câștigat consecutiv un premiu „Golden Steering Wheel”.

Kia a fost de multă vreme un pionier în electrificare. Odată cu repoziționarea din 2021, marca a accelerat tranziția către automobilele electrice pentru a-și consolida poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate electrică din lume. Numai în Germania, 41,3% dintre mașinile Kia noi vândute în 2022 erau electrificate (cota de vânzări EV și PHEV). În întreaga piață germană, această cotă a reprezentat 31,4% (conform KBA).

La fel ca crossover-ul electric multiplu premiat, Kia EV6, modelul Kia EV9 100% electric se bazează pe platforma dedicată E-GMP. Unul dintre primele automobile electrice cu șapte locuri de pe piață, EV9 oferă un interior spațios, cu confort de tip „lounge”. De asemenea, este disponibil și în două variante cu șase locuri (opțional pentru versiunea GT-line).

Cele două scaune individuale din al doilea rând sunt disponibile fie ca scaune de relaxare, fie ca scaune pivotante (rotindu-se cu 90 de grade spre ușa deschisă sau cu 180 de grade către al treilea rând de scaune). Volumul portbagajului de până la 2.393 de litri și capacitatea de remorcare de 2,5 tone sunt de neegalat în segmentul e-SUV.

În ceea ce privește autonomia, EV9 este însoțitorul perfect pentru călătoriile în familie. Versiunea cu tracțiune spate (150 kW/204 CP) poate parcurge până la 563 km cu o singură încărcare a bateriei, în timp ce modelul cu tracțiune integrală (283 kW/385 CP) și varianta sa foarte sportivă GT-line depășesc, de asemenea, autonomia de 500 km (versiunea AWD: 512 km; versiunea AWD GT-line: 505 km; autonomie combinată conform procedurii WLTP în fiecare caz). Și, datorită tehnologiei de 800V, bateria de 99,8 kWh poate fi încărcată de la 10% la 80% în doar 24 de minute în condiții ideale. În 15 minute de încărcare, se poate obține o autonomie de 249 km, oferind o eficiență excepțională pentru clasa sa.

Integrat cu bateria cu tehnologie V2G pentru încărcare bidirecțională, EV9 este pregătit tehnologic pentru cerințele viitoare. De asemenea, este lider în conectivitate, reprezentând primul model Kia care oferă actualizări și upgrade-uri prin noul magazin online Kia Connect Store.

Premiile „Golden Steering Wheel” este acordat celor mai bune modele noi dintr-un an. Competiția este împărțită în diferite clase auto, iar din 2022, automobilele electrice nu mai sunt judecate separat de mașinile pe benzină sau diesel. Din acest an, nu mai există nici clasificări separate pentru SUV-uri; în schimb, acestea concurează în categoriile lor cu sedanuri, break-uri, coupe-uri sau hatchback-uri. Actualele șapte clase de automobile sunt: „Small Cars”, „Compact Class”, „Mid-Size”, „Upper Mid-Size”, „Upper/Luxury Class”, „Sports Cars” și „Family Cars”.

Juriul din acest an, format din 19 experți a inclus foștii piloți de Formula 1 Ralf Schumacher și Hans-Joachim Stuck, pilotul de raliuri Isolde Holderied, campionul DTM Maximilian Götz. Alte vedete ale sportului cu motor precum Sophia Flörsch, Daniel Abt, Laura-Marie Geissler alături de prezentatorii Lina van de Mars și Sidney Hoffmann. Actorii Rhea Harder și Tom Beck, TV chef Steffen Henssler, modelul și influencer-ul Betty Taube s-au alăturat juriului alături de redactorii șefi de la Auto Bild și două reviste de mașini de top britanice și olandeze, Auto Express și Auto Week”.

Sursa: Kia Romauto / Silver Motors

Distribuie acest articol!