Toyota a vândut 300 de milioane de automobile în întreaga lume
14.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare grup auto din lume are noi motive de sărbătoare: tocmai a depășit borna celor 300 de milioane de automobile vândute în întreaga lume, de la începuturile sale și până în prezent. 

Toyota s-a impus constant ca lider mondial, în ultimele decenii. A încheiat anul 2022 în postura de lider al pieței auto mondiale și are toate șansele să repete performanța și în 2023.

Cadența anuală s-a situat în ultimii ani în jurul valorii de zece milioane de unități asamblate. Totalul automobilelor construite de Toyota de la începuturile mărcii, în 1937, este semnificativ.

La sfârșitul lui septembrie 2023, gigantul japonez a contabilizat 300 de milioane de automobile produse în întreaga sa istorie. 180 de milioane dintre acestea au fost fabricate în Japonia, restul de 120 de milioane fiind asamblate în fabrici din afara țării.

Toyota Corolla rămâne de departe cel mai bine vândut model, cu 53,39 milioane de exemplare construite, încă de la prima generație, din 1966. De altfel Corolla este cel mai bine vândut model din istoria automobilului.

Desigur, vorbim despre un nume generic, nu despre un singur model, deoarece Corolla a trecut prin nu mai puțin de 12 generații.

Iar apropo de volume de vânzări, va fi interesant de urmărit clasamentul celor mai mari producători auto la finalul anului acesta! Foarte probabil, topul va fi dominat încă o dată de Toyota.

Cât despre planurile de viitor, Tesla pare să devină principalul urmăritor pentru Toyota. Reamintim, constructorul american și-a propus să vândă 20 de milioane de automobile anual până în 2030. Adică dublu față de nivelul actual realizat de Toyota! Un alt nume nou intrat pe piață, care merită urmărit din această perspectivă, este gigantul chinez BYD.

Distribuie acest articol!