Una dintre fabricile Maserati, scoasă la vânzare... printr-un anunț online!
18.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Stellantis a decis să renunțe la fabrica Maserati din Grugliasco, provincia Torino. Modalitatea prin care conglomeratul auto a ales să vândă aceasta unitate productivă este una mai puțin obișnuită pentru astfel de tranzacții.

Anunțul de vânzare a fost postat pe internet, prin intermediul unei companii specializate. El poate fi văzut pe pagina web a agenției Immobiliare.it.

Metoda aleasă este curioasă, având în vedere că astfel de tranzacții sunt derulate, în general, în privat, după îndelungi negocieri. Anunțul descrie pe scurt structura fabricii și precizează că, deocamdată, aceasta nu este disponibilă.

De altfel, o parte din linia de producție de la Carrozzeria Maserati este găzduită în prezent aci. Însă activitatea va înceta până la sfârșitul anului 2023, moment ce va marca începutul unei noi ere pentru această fabrică.

Unitatea productivă este în stare bună, în urma unor renovări recente. Complexul este alcătuit din mai multe clădiri: depozite, linii de producție și logistică, birouri, încăperi tehnice și anexe. Ansamblul este completat de două terenuri disponibile pentru construcții și o parcare.

În ceea ce privește prețul, acesta poate fi comunicat doar la cerere. Încă din 2021 au existat zvonuri despre vânzarea fabricii din Grugliasco, care acum este oficială. Grupul Stellantis caută de ceva vreme un nou proprietar, dar deocamdată nimic nu este cert.

Fabrica a fost construită în 1959, pentru Carrozzeria Bertone. Aici au fost produse modelele Opel Astra Coupe și Cabriolet, Fiat Punto Cabrio și chiar și scuterul BMW C1. Din 2009 a trecut la Fiat, printr-un proiect inițiat de Sergio Marchionne, care își propusese să o transforme într-un hub pentru modelele de lux.

Astfel, în această fabrică au fost asamblate câteva modele Maserati, precum Quattroporte și Ghibili. Apoi, în 2022, producția acestora a fost transferată la Mirafiori.

Distribuie acest articol!