Volkswagen: 11 modele noi, până în 2027
23.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Thomas Schäfer, omul de la vârful Volkswagen, a dezvăluit lista noutăților pe care gigantul german le are în plan, pentru următorii ani. Este vorba de nu mai puțin de 11 modele noi, până în 2027.

Seria noutăților va începe în 2024, cu versiunea Tourer (break) de la ID.7. Partea de marketing este planificată pentru iunie 2024, începând, evident, cu Germania.

Volkswagen ID.7 este marea noutate de dată recentă din portofoliul producătorului german. Sedanul electric de categorie medie este oferit în prezent la un preț de plecare de peste 60.000 de euro.

Potrivit CEO-ului Volkswagen, noutățile vor fi prioritizate. Altfel spus, vor veni în funcție de importanța lor.

„În prezent, încercăm să ordonăm din nou toate modelele viitoare. În funcție de importanța fiecărui model pentru următorii ani.”

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen Brand

Este și cazul noului Golf electric, referitor la care nu a fost comunicată nicio dată. Pe de altă parte, CEO-ul Volkswagen a confirmat că noul Golf electric nu va face parte din familia de modele ID.

O altă noutate majoră, aflată deocamdată în curs de dezvoltare, este ID.2. Va fi un model electric ce va intra în producție în 2025. GTI, versiunea sportivă a acestuia, va sosi la doar șase luni după lansarea celei de bază.

Pe lângă ID.2, mai este planificat un nou model electric de generație nouă, dar mai accesibil. Acesta va avea prețul de plecare sub 20.00 de euro. Apropo de acest preț, Schäfer crede că va fi din ce în ce mai dificil de oferit un model electric sub 20.000 de euro, păstrând caracteristicile mărcii.

CEO-ul Volkswagen a mai vorbit și despre un SUV electric compact, comparabil cu Tiguan, planificat pentru 2026.

În total, Volkswagen are în plan să lanseze 11 noi modele electrice, până la sfârșitul anului 2027. Thomas Schäfer crede că producătorul are un foarte bun calendar al noutăților, până în 2033. Rămâne de văzut dacă va fi suficient pentru a-l pune într-o poziție de forță pe piața electricelor.

Distribuie acest articol!