Incredibila poveste a unui prototip Lancia Ypsilon
25.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

De curând, presa auto a relatat despre un caz fără precedent, care a avut în prim-plan un prototip al viitoarei generații Lancia Ypsilon. Incidentul a compromis, în mare parte, campania de comunicare a producătorului, planificată pentru momentul lansării noului model.

Fanii teoriei conspirației s-au grăbit să se întrebe cine ar fi avut interesul să saboteze campania de comunicare pentru Lancia Ypsilon. În realitate, lucruruile au stat, cel mai probabil, cu totul altfel…

Atenția publicului a fost reținută de o știre difuzată pe 12 decembrie. Conform acesteia, un prototip al viitoarei generații Lancia Ypsilon a fost recuperat dintr-un canal din Montbeliard, în estul Franței.

Dar cum a ajuns mașina în acel canal? Nimeni nu a fost în măsură să dea un răspuns. Revelația s-a produs atunci când imaginea cu automobilul recuperat din apă a apărut în presă, iar cunoscătorii au recunoscut modelul.

Prezentarea oficială a viitoarei Lancia Ypsilon este prevăzută în februarie 2024, marcând marea revenire internațională a mărcii.

Știute fiind precauțiile cu care constructorii pregătesc astfel de surprize, toată lumea a fost uimită să vadă respectivul prototip fără niciun fel de camuflaj, pescuit din apă aidoma unui morman de fier vechi. Cum de s-a ajuns aici?

Potrivit presei, maşina a fost furată cu mai bine de o lună în urmă. A fost urcată în remorca unui camion pentru transport, la uzina Opel din Zaragoza, Spania, unde modelul urmează să fie produs, începând cu anul viitor. Pe drum, șoferul camionului s-a oprit la un hotel din Montbeliard, iar când s-a întors la camion a constatat că încărcătura fusese forțată, iar prototipul pur și simplu nu se mai afla înăuntru.

Nu este clar dacă hoțul și-a dat seama că a furat un prototip secret, înainte de a se debarasa de mașină, abandonând-o prin scufundare într-un canal din orașul Montbeliard, dintr-un motiv necunoscut.

Desigur, fanii teoriei conspirației pot vedea în această poveste insolită o încercare de spionaj industrial pusă la cale de un brand concurent. Însă având în vedere cum s-au desfășurat evenimentele, modul de operare este prea dezordonat pentru a lua în calcul o astfel de ipoteză.

Distribuie acest articol!