Noutățile așteptate la Mercedes, în 2024
07.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes se pregătește să introducă o serie de noi modele, în 2024. Evident, cele electrice vor avea un rol tot mai important în gama constructorului german.

Recent, un document intern referitor la viitorul gamei Mercedes a ajuns în presă, astfel că au fost dezvăluite o serie de detalii interesante referitoare la câteva noi modele, care urmează să fie lansate.

Între timp, calendarul s-a schimbat în anumite privințe, însă avem deja o idee destul de consistentă referitor la ceea ce ne rezervă constructorul pentru 2024.

Potrivit respectivului document, Mercedes urma să oprească producția modelului electric EQC în 2023, însă în cele din urmă se pare că o nouă generație este în pregătire. Pe de altă parte, același document anunța că sedanul EQA (Clasa A în versiune electrică) urma fie lansată abia în 2025. În cele din urmă, și-ar putea face apariția deja în 2024.

În concluzie, nimic nu este confirmat oficial, însă constructorul promite numeroase noutăți, dintre care anul viitor vor veni majoritatea celor mai importante. Cu noile modele prezentate în 2023, care nu vor fi comercializate decât de anul viitor, 2024 va fi un an important pentru Mercedes.

Constructorul oferă multe modele 100% electrice în gama EQ, dar acestea sunt încă foarte scumpe. Vânzările rămân modeste, chiar dacă sunt în continuă creștere. Acest lucru s-ar putea schimba prin realizarea de volume, iar Mercedes EQA ar putea fi soluția ideală. Ar trebui să utilizeze platforma MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), spre deosebire de actualul EQA, care utilizează platforma MFA2.

Platforma modulară MMA ar trebui să echipeze și a doua generație Mercedes EQC, care astfel va abandona platforma GLC.

Mercedes ia în calcul, de asemenea, să ofere un nou model care să fie un mix între un SUV și un sedan. Acest SUV coupe are trebui să aibă un look asemănător cu Peugeot 408 sau Renault Rafale, dar va fi comercializat la un preț mult mai ridicat.

Anunțat inițial la Salonul Auto de la München, în urmă cu doi ani, Mercedes EQG, versiunea electrică a Clasei G, ar trebui să fie lansat oficial în 2024. În același timp, o nouă generație de Mercedes G-Class cu propulsie termică și hibrid ar trebui, de asemenea, sa fie lansată anul viitor.

Dezvăluite recent, noile Mercedes-AMG GT și Mercedes CLE ar trebui să ajungă pe piață în 2024. Însă fiind modele de nișă, cu siguranță acestea nu vor contribui foarte mult la creșterea vânzărilor.

Distribuie acest articol!