Noutățile Alfa Romeo vor avea un ritm mai susținut, în următorii ani
22.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

După Tonale, ultimul venit în gamă, începând de anul viitor Alfa Romeo va avea un ritm susținut de lansare a noilor modele. În principal, vor fi SUV-uri electrice.

Alfa Romeo pare să depășească, în sfârșit, perioada nu tocmai strălucită din ultimii ani. La șase ani după  Giulia (2016) și la șapte ani după SUV-ul Stelvio (2015), Alfa a lansat primul său model nou abia în 2022: Tonale.

Acest crossover compact a adus o mult așteptată gură de aer proaspăt și, pentru prima dată, a echipat gama cu un model hibrid plug-in. Evident, viitorul mărcii Alfa Romeo va fi 100% electric, iar primul model care va întruchipa această schimbare de direcție va fi un mic crossover urban.

Acesta a avut provizoriu numele de cod Brennero, însă recent Alfa Romeo a anunțat că varianta de serie se va numi Milano. Va fi dezvăluit în aprilie 2024 și va avea și versiuni cu motoare termice.

Va împărți platforma, sistemele de propulsie și majoritatea componentelor cu recent lansatele Fiat 600e și Jeep Avenger. Prin urmare, ne putem aștepta la un acumulator de 54 kWh și autonomie de aproximativ 400 km în modul complet electric. Ar trebui să beneficieze de motorul de 156 CP deja disponibil la ”verii” săi și, mai târziu, de un alt motor cu combustie, de 100 CP.

Ofensiva electrică va continua apoi în 2026, odată cu apariția înlocuitorului lui Stelvio. SUV-ul familial de mari dimensiuni se va baza pe noua platformă STLA Large, inaugurată de Peugeot e-3008 și care ar putea asigura o autonomie de până la 700 km. În plus, fiind vorba de un model Alfa, este de așteptat să dezvolte mai mult decât cei 320 CP cu care e-3008 trebuie să se descurce.

Apoi, în 2028 ar urma să apară cel mai mare model Alfa Romeo, un SUV cu trei rânduri de scaune, care ar trebui să ofere până la șapte locuri. Ar putea avea o baterie de 110 kWh, cu autonomie de aproximativ 620 km în modul complet electric și motorul electric de 680 CP. Acest model va avea un rol crucial pentru constructor, care dorește să se relanseze în Statele Unite, pe a doua cea mai mare piață din lume.

În fine, va urma a doua generație a crossover-ului Tonale, disponibilă exclusiv în versiune 100% electrică.

Acesta este deocamdată programul principalelor noutăți Alfa Romeo. Pe lângă acestea, surprizele nu sunt excluse, așa că s-ar putea să vedem și o berlină, un coupe sau chiar un roadster.

Distribuie acest articol!