Această miniatură Ferrari se vinde la prețul unui automobil... real!
04.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

În ciuda dimensiunilor reduse, miniaturile auto nu sunt obiecte tocmai ieftine. Acuratețea reproducerii presupune ore multe de muncă migăloasă, de unde și prețurile acestor ”jucării”, care uneori sunt de-a dreptul exorbitante.

Astfel de exemple ne oferă constant Amalgam Collection, printre cei mai renumiți producători de miniaturi auto.

Una dintre cele mai noi creații, un Ferrari 296 GT3 de o calitate excepțională, a fost realizată la scara 1:8. Prețul este pe măsură și fără nicio exagerare, este echivalentul unui automobil… real!

Cel mai recent model Ferrari de la Amalgam se vinde cu circa 16.000 de euro. Cu siguranță, prețul nu va constitui un impediment pentru colecționari, care vor aprecia, mai mult decât orice, calitatea execuției.

Este vorba de o ediție limitată, de doar 199 de exemplare, fiecare construit și asamblat manual, de o mică echipă de meșteri. În cazul exemplarelor realizate la comandă, acestea pot fi personalizate după specificațiile proprietarului.

Scara 1:8 înseamnă, în acest caz, o lungime de peste 57 cm. Este fabricat din materiale de cea mai buna calitate și a necesitat peste 3.000 de ore pentru dezvoltare și circa 300 de ore pentru construirea fiecărui exemplar în parte.

Modelul este construit din piese turnate, fotogravuri și componente metalice prelucrate CNC, folosind modele CAD originale, coduri de vopsea și specificații de materiale de la Ferrari. Astfel, asemănarea dintre acest Ferrari 296 GT3 în miniatură și vehiculul la dimensiunile reale este izbitoare.

Oglinzile retrovizore, anvelopele de curse Pirelli, centurile de siguranță, butoanele și volanul, toate sunt la locul lor, reproduse în detaliu, foarte realist, cu multă meticulozitate. Abia când vezi aceste detalii înțelegi de ce a fost nevoie de atâtea ore de muncă și prețul este atât de mare.

Amalgam este, de altfel, o companie expertă în acest domeniu. Atelierul britanic este cel mai exclusivist producător de modele auto în miniatură și nu duce deloc lipsă de clientelă.

Distribuie acest articol!