Cele mai frumoase creații Rolls-Royce Bespoke 2023
06.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Deținerea unui Rolls-Royce este deja un privilegiu rezervat clienților foarte înstăriți, însă unii dintre aceștia își doresc să meargă mai departe, comandând modele ultra-exclusiviste, care încorporează materiale rare sau tehnici de producție unice în lume.

Rolls-Royce are divizia Bespoke, care tocmai cu așa ceva se ocupă – personalizarea automobilelor pentru clienții săi cei mai pretențioși. Iată o selecție a celor mai deosebite exemplare Rolls-Royce Bespoke create de-a lungul anului 2023.

Phantom Syntopia
Este cea mai complexă creație la comandă din istoria mărcii, concepută în colaborare cu designerul de modă olandez Iris van Herpen. Multe elemente ale acestui model au fost realizate ca o operă de artă. Capitonajul habitaclului, numit „Waving Water”, a necesitat aproape 700 de ore pentru fi  produs, folosindu-se un singur strat de piele suprapus pe țesătură în „metal lichid”, ceea ce a permis crearea unui efect tridimensional.

Scaunele din spate sunt acoperite cu o țesătură special creată din amestec de mătase, cu model „Waving Water”. Pentru a completa experiența senzorială de la bord, echipele Bespoke au integrat în tetiere un difuzor de parfum.

Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection
Rolls-Royce Ghost Ékleipsis este inspirat din interacțiunea dintre lumină și întuneric, atunci când luna ascunde soarele în timpul unei eclipse totale de soare.

S-a intervenit masiv la interior, unde au fost instalate 940 de „stele” iluminate, reprezentând corona din jurul Lunii, toate înconjurate de alte 192 de „stele”. Animația este vizibilă pentru exact 7 minute și 31 de secunde, cea mai lungă durată posibilă a unei eclipse totale de soare.

Black Badge Cullinan Blue Shadow
Această ediție specială este inspirată de Linia Kármán, o limită invizibilă situată la 100 km deasupra suprafeței Pământului, unde se termină atmosfera noastră și începe spațiul cosmic.

Scaunele din piele au perforații artistice, pentru a crea o adevărată operă de artă, alcătuită din 75.000 de orificii minuscule, care imită modelele norilor care se învârtesc deasupra continentelor și oceanelor, văzute din spațiu. Marea atracție este o broderie reprezentând suprafața Lunii, alcătuită din 250.000 de ochiuri în cinci culori diferite și înconjurate de 1.183 de „stele” luminoase (799 albe și 384 albastre), fiecare cusută manual.

Manchester Ghost
Este un exemplar unic, care celebrează legătura istorică dintre orașul Manchester și Rolls-Royce: în hotelul Midland din Manchester, pe 4 mai 1904, Charles Rolls și Henry Royce s-au întâlnit pentru prima dată, când au decis să construiască „cea mai bună mașină din lume”.

Rolls-Royce Manchester Ghost are o tesătură formată din 10.000 de puncte gravate cu laser, reprezentând o vedere aeriană a orașului Manchester, în timp ce punctul cel mai mare indică locația Hotelului Midland. Există și albina Manchester, emblema orașului de peste 150 de ani, care simbolizează munca și efortul colectiv, și care se regăsește pe broderia de pe scaune.

Black Badge Wraith Black Arrow Private Collection
Creat pentru a marca sfârșitul producției acestui model, Rolls-Royce Wraith Black Arrow este realizat în doar 12 unități, care sunt ultimele coupe-uri echipate cu motor V12 la Rolls-Royce.

Designul aduce un omagiu recordului de viteză stabilit de căpitanul George Eyston pe 16 septembrie 1938, la Bonneville, în Utah. Capitonajul plafonului a fost echipat cu 2.117 de „stele” iluminate, care reprezintă Calea Lactee și constelațiile, așa cum au apărut în acea noapte. Ușile au un înveliș complex, format din peste 320 de piese gravate cu laser, pentru a reproduce suprafața crăpată si neregulata a salinelor. Există, de asemenea, o operă de artă unică, reprezentând motorul V12 al lui Wraith, gravată pe o foiță din aluminiu, acoperită cu negru.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!