În ciuda rateurilor date în segmentul electricelor, Volkswagen a avut un an 2023 foarte bun
29.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Pentru liderul industriei auto europene, anul 2023 nu a fost nici pe departe unul facil! Volkswagen s-a confruntat cu mari dificultăți în a-și atinge obiectivele de vânzări, mai ales în privința modelelor electrice.

În Europa, producătorul german a fost nevoit să întrerupă producția ID.3 și ID.4/ID.5 în mai multe rânduri. În China, lansarea sedanului ID.7 nu a avut succesul scontat.

Recent, Volkswagen și-a redus semnificativ prețurile de vânzare pe piața europeană, la modelele electrice, în speranța impulsionării vânzărilor.

Totuși, lucrurile nu au fost atât de groaznice pentru grup, în 2023, la nivel mondial, datorită rezultatelor excelente înregistrate cu modelele termice. Ajutat și de întârzierile livrărilor din 2022, Grupul Volkswagen a vândut în total 9,24 milioane de automobile la nivel mondial, în creștere cu 12% față de anul precedent.

Marca Volkswagen a crescut cu 6,7%, Cupra/Seat cu 34,6%, Skoda cu 18,5% iar Audi cu 17,4%. Chiar dacă ponderea modelelor electrice vândute la Volkswagen a fost de doar 8,3%, iar cota de piață a scăzut la 14,2% în China, grupul a făcut anul trecut progrese notabile în întreaga lume.

Astfel, la nivel de grupuri, Volkswagen s-a apropiat anul trecut de liderul mondial Toyota. Deocamdată avem doar cifrele brute, confirmarea oficială fiind așteptată pe 13 martie, când vor fi anunțate rezultatele financiare.

Chiar dacă a fost o creștere a vânzărilor, nu știm ce marjă a realizat grupul în 2023. Cât despre perspectivele pentru anul 2024, situația nu pare a mai fi la fel de bună.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!