Noutățile Volkswagen anunțate pentru 2024
03.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Calendarul noutăților de la Volkswagen va fi foarte încărcat în 2024. Deși își accelerează tranziția la electromobilitate, constructorul de la Wolfsburg nu renunță la modelele sale termice de vârf.

Cu facelift-uri și noi generații de modele, Volkswagen va avea foarte multe lansări anul acesta. Iată aici cele mai așteptate dintre acestea.

Volkswagen Tiguan
Un model strategic pentru Volkswagwen, noul Tiguan, amplu revizuit, va fi lansat în primăvară. Construit pe platforma MQB Evo, dimensiunile acestuia se modifică foarte puțin (plus 3 cm, până la 4,54 metri lungime). S-a schimbat și designul, cu modificări legate de lumini și de caroserie, aceasta având forme mai fluide (Cx îmbunătățit de la 0,33 la 0,28). Portbagajul câștigă și el 37 de litri și trece la 652 de litri.

Interiorul a evoluat în special datorită introducerii celui mai nou soft de infotainment MIB4, prezentat în premieră pe Volkswagen ID.7. Ecranul din centrul planșei de bord are diagonala între 13 și 15 inch, iar meniurile și grafica sunt noi. În spatele volanului se află un nou instrumentar digital, de 10,25 inch. Pe partea de motorizare sunt oferite versiuni pe benzină și motorină „simple” sau electrificate cu soluții PHEV și mild hybrid, fără transmisii manuale, care au fost înlocuite complet cu DSG cu șase sau șapte trepte.

Volkswagen T-Cross
Cel mai mic SUV Volkswagen tocmai a primit un facelift vara trecută și va ajunge pe șoselele europene chiar la începutul anului 2024. Modificările se concentrează în principal pe exterior. Modelul câștigă 2,7 cm pentru a ajunge la 4,14 metri în lungime. În față se remarcă o nouă grilă și un nou parașoc. De asemenea, diagrama de culori a fost extinsă, odată cu introducerea nuanțelor „Grape Yellow”, „Clear Blue Metallic” și „Kings Red Metallic”.

În interior sunt prezente noi materiale moi, din spumă. Bordul dispune de un ecran central de 8 inch pentru versiunile de bază și Life și de 10 inch pentru versiunile Style și R-Line, precum și software de infotainment actualizat. Comenzile de climatizare cu ecran tactil sunt acum iluminate din spate. În ceea ce privește motorizările, T-Cross este oferit în trei versiuni pe benzină. Primele două sunt echipate cu un TSI de 1,0 litri de 95 și 116 CP, în timp ce modelul de vârf, la rândul său, dispune de un TSI de 1,5 litri și 150 CP.

Volkswagen ID.7
Prezentat în 2023, sedanul electric Volkswagen ID.7, înlocuitorul clasicului Passat, va fi și el lansat pe piață anul acesta. Preia elementele stilistice de la celălalte modele ID: forme curbate și linii ușor rotunjite, tipice modelelor electrice din gama. Cu 4,96 metri lungime, ID.7 este o berlină impunătoare, care se bazează pe platform tehnică MEB.

ID.7 vine cu un singur motor, de 285 CP, și două niveluri de baterie: 77 și 86 kWh (versiunea Pro și Pro +). Autonomia va fi între 621 și 700 km, în ciclu WLTP. Nu există detalii despre prețuri, chiar dacă versiunea Pro începe de la circa 57.000 de euro, pentru moment, în Germania.

Volkswagen Golf 8 facelift
După trei ani pe piață, Volkswagen Golf 8 va primi un facelift, care va fi ultima versiune convențională Golf înainte de trecerea acestuia la propulsia 100% electrică. Celebrul model compact va primi un mic lifting al grupurilor optice, iar la interior ar trebui să descoperim un ecran central mai mare și să se revină la butoanele fizice pe volan.

Gama va evolua și din perspectiva motorizărilor, cu o unitate 1.4 eHybrid care va crește de la 245 la 260 CP, în timp ce 1.5 TSI va ajunge la 215 CP.

Distribuie acest articol!