Scandal Dieselgate la Toyota? Livrarea mai multor modele a fost suspendată
01.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Situație dificilă pentru Toyota, după ce compania s-a văzut obligată să suspende livrarea mai multor modele. Cauza: nereguli identificate în procesul de certificare a unor motoare produse de filiala Toyota Industries.

Producătorul a anunțat luni, 29 ianuarie 2024, suspendarea livrărilor a zece dintre modelele sale diesel. Nu au fost furnizate informații cu privire la volumul vânzărilor.

Printre modelele vizate, care sunt comercializate în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, se numără nume binecunoscute, precum pick-up-ul Hilux sau Land Cruiser 300.

Anunțul vine într-un context deja delicat pentru Toyota, din cauza recentului scandal al trucării testelor de siguranță de la subsidiara Daihatsu. Producția Daihatsu a fost suspendată în decembrie, în urma acestor dezvăluiri.

În martie 2023, Toyota Industries raportase deja nereguli în certificările de emisii de la stivuitoarele și echipamentele industriale, ceea ce a dus la o rechemare a respectivelor produse, în Japonia. O investigație independentă a confirmat ulterior că trei motoare diesel produse de Toyota Industries pentru automobile au fost și ele afectate de aceste nereguli.

În timpul testelor de certificare, puterea celor trei motoare diesel în cauză a fost măsurată folosind un software diferit de cel utilizat în producție, ceea ce a condus la valori certificate care arată „mai puține variații”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Toyota.

În ciuda acestor nereguli, producătorul dă asigurări că motoarele și vehiculele îndeplinesc standardele de performanță, deci pot fi utilizate în continuare. Grupul a promis că va oferi explicații detaliate autorităților japoneze cu privire la acest nou scandal și va lua rapid măsurile corespunzătoare.

Astfel, Toyota Industries a decis să suspende temporar livrările motoarelor afectate, în timp ce producătorul a suspendat livrările modelelor echipate cu aceste motoare, până la o nouă notificare.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!