Adrian Hallmark, anunțat în fruntea Aston Martin, la scurt timp după demisia de la Bentley
27.03.2024
        
Distribuie acest articol!   

Cu doar câteva zile în urmă, relatam aici despre situația de la Aston Martin, celebru constructor britanic fiind în căutarea unui… șef. Problema s-a rezolvat mai repede decât ne-am fi așteptat, prin venirea pe poziția de director a lui Adrian Hallmark, care a demisionat zilele trecute din funcțiile de președinte și CEO al Bentley Motors.

Opțiunea lui Hallmark este foarte îndrăzneață, dacă ținem cont de faptul că predecesorii săi nu au stat mult în această funcție și că producătorul englez nu se află într-o situație tocmai de invidiat.

În ultimele decenii, Aston Martin a avut tot felul de probleme, inclusiv în privința directorilor. Vândută de Ford către un consorțiu englez, la sfârșitul anilor 2000, compania a fost condusă de Ulrich Bez, până în 2014. Apoi Andy Palmer, un senior manager de la Nissan, a preluat conducerea mărcii de la Gaydon, dezvoltând un plan ambițios de relansare.

Demis de consiliul de administrație în 2020, într-un context economic delicat, a fost înlocuit de Tobias Moers, venit de pe funcția de director al Mercedes-AMG. În 2022, acesta a fost înlocuit de Amedeo Felisa, care și-a petrecut o bună parte a carierei la Ferrari. Iar în ultimele săptămâni am aflat că Aston Martin căuta un nou director, care să-l înlocuiască pe Amedeo Felisa, ieșit la pensie.

Iar noul director a fost găsit în persoana lui Adrian Hallmark, directorul Bentley începând din 2018, care și-a petrecut ultimii 18 ani în cadrul Grupului Volkswagen. Acesta va prelua funcția la 1 octombrie 2024.


CITEȘTE ȘI:
Se caută un nou șef la Aston Martin
Aston Martin DB12. Primul „Super Tourer”

În februarie 2018, Adrian Hallmark a preluat rolul de președinte și CEO al Bentley Motors într-o situație destul de dificilă pentru companie. Înainte de a prelua funcția de CEO, între 1999 și 2005 el a fost membru al consiliului pentru vânzări și marketing Bentley. Timp de 25 de ani a lucrat la nivel de consiliu pentru companii internaționale de automobile din Regatul Unit, SUA și Asia.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!