Abia lansat și deja rebotezat: noul model Alfa Romeo Milano a fost redenumit Junior!
18.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Dezvăluit cu doar câteva zile în urmă, noul SUV Alfa Romeo Milano își schimbă deja numele. Se va numi Alfa Romeo Junior, un nume care se vrea a fi un omagiu adus istoriei mărcii italiene.

De fapt, schimbarea numelui este o reacție la criticile aduse de un oficial guvernamental italian, care susține că folosirea numelui Milano la un model de automobil care nu este produs în Italia contravine legii din această țară.

Denumirea Milano a fost aleasă pentru a aduce un omagiu orașului Milano, unde istoria Alfa Romeo a început în 1910. Numele a fost ales de public, după ce constructorul a cerut părerea clienților săi, la fel ca în 1966, când Spider 1600 a fost botezat Duetto, de către public.

Potrivit unui comunicat difuzat de Alfa Romeo, denumirea Milano respectă toate cerințele legale, dar compania a decis să schimbe denumirea noului model în Alfa Romeo Junior, pentru a atenua tensiunile în relația cu guvernul, căruia i-a mulțumit pentru „publicitatea gratuită generată de această dezbatere”.

„Suntem perfect conștienți că acest moment va rămâne gravat în istoria brandului. Este o mare responsabilitate, precum și un moment emoționant. Alegerea numelui Junior este complet firească, deoarece este strâns legată de istoria mărcii. A fost un favorit al nostru și al publicului încă de la început. Ca echipă, alegem încă o dată să ne punem pasiunea în slujba mărcii, să acordăm prioritate produsului și clienților noștri.”

Jean-Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo

Numele Junior a fost printre preferatele publicului pentru noul SUV urban. De asemenea, a fost numele unui model important de la Alfa Romeo, în anii 1960, într-o perioadă în care compania dorea să atragă publicul tânăr, cu automobile elegante și exclusive, cu un buget rezonabil.

Astfel, în septembrie 1966, GT 1300 Junior a marcat debutul unei noi generații de modele Alfa Romeo. S-a renunțat atunci la numele Giulia, care ulterior avea să revină în gamă. Versiunile echivalente ale gamei Spider au fost numite și Junior. Cu peste 92.000 de unități produse, GT 1300 Junior a fost cel mai bine vândut model din gamă, la acea vreme.


CITEȘTE ȘI:
Alfa Romeo Milano. Probabil cel mai sportiv SUV urban full electric
Alfa Romeo 33 Stradale. Doar 33!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!