Noul model mini electric de la Volkswagen nu va fi derivat din viitorul Renault Twingo
24.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

În ultima perioadă s-a vorbit mult despre o nouă colaborare, între Volkswagen și Renault. Însă, în cele din urmă, gigantul german a decis să pună capăt discuțiilor cu Renault, cu privire la posibila preluare a platformei tehnice de la viitorul Twingo electric.

Prin urmare, pentru a-și construi următorul model electric mini, Volkswagen se va descurca fără francezi.

Se știe că Volkswagen încearcă să creeze un nou model electric de categorie micro-city, care să fie un succesor al lui e-Up, până la sfârșitul deceniului. Va fi cel mai mic model din gama de electrice, poziționat sub viitoarea citadină ID.2.

La rândul său, Renault pregătește o a patra generație Twingo. Va fi un model complet electric, a cărui versiune de producție ar trebui să apară în 2026.

În acest context, era ușor de imaginat o colaborare între cei doi constructori, pentru a reduce costurile. Ceea ce a și alimentat zvonurile cu privire la o posibilă utilizare a platformei de la viitorul Twingo electric, și de către germani.

Însă, potrivit jurnaliştilor Automotive News, care citează surse „apropiate de subiect”, se confirmă că Volkswagen a abandonat discuțiile cu Renault pe acest subiect. Pur și simplu, cei doi producători nu au reuşit să ajungă la un acord pe această temă.

Având în vedere că Volkswagen are o problemă de costuri cu acest proiect, va trebui să se găsească o altă soluție pentru a păstra profitabilitatea unui astfel de model. Ideea unei mașini micro-city disponibilă în gama mai multor mărci ale grupului, cu versiuni Skoda și Seat, de pildă, pare logică.

Ar fi aceeași rețetă ca la tripleta formată din Volkswagen Up, Seat Mii și Skoda Citigo. Sau, de ce nu, poate că Volkswagen va găsi un alt partener. Să fie Ford?


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!