Popularul coupe sportiv Volkswagen Scirocco ar putea fi relansat, în variantă electrică
01.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen ia în calcul posibilitatea de a relansa legendarul Scirocco, într-o strategie de produs care ar viza combinarea trecutului cu viitorului. Prin urmare, dacă proiectul se va materializa, noul Scirocco ar urma să fie un model 100% electric.

Conform publicației Autocar, viitorul Volkswagen Scirocco electric ar putea fi un model sport cu două motoare și tracțiune integrală.

Dacă va primi avizul celor de la vârf, acest proiect ar putea vedea lumina zilei până în 2028. Noul Scirocco ar trebui să fie poziționat în gamă peste ID.3 și ar trebui să utilizeze noua platformă PPE a gigantului german.

Scirocco electric ar trebui să beneficieze de un ampatament mai lung în comparație cu predecesorul său, permițând instalarea unor scaune spate mai accesibile și mai confortabile. În privința propulsiei, se vorbește despre o putere de aproximativ 300 CP pentru versiunea entry-level, respectiv de peste 400 CP pentru versiunea de vârf.

Desigur, toate aceste informații trebuie luate deocamdată cu prudență, mai ales cât timp nu există nicio confirmare oficială din partea constructorului. Probabil că vor trece câțiva ani buni ca să vedem lucrurile mai clar și mai ales ca să știm dacă proiectul a fost validat de către responsabilii din fruntea Volkswagen.

Oricum, această reînviere a lui Scirocco s-ar încadra perfect în strategia mai amplă a Grupului Volkswagen de a realiza economii prin optimizarea integrărilor de produs între mărci, partajarea componentelor și cooperarea în producție. Iar apropo de producție, fosta fabrică Karmann din Osnabrück, Germania, este considerată o posibilă opțiune, mai ales că are o legătură tradițională cu acest model care a scris istorie.

Reamintim, Scirocco a fost un model sportiv foarte poular, lasat la începutul anilor 1970, ca înlocuitor al lui Volkswagen Karmann Ghia. Derivat din Golf, a avut trei generații, producția fiind oprită în 2017, pe fondul eforturilor de optimizare a producției.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!