Schimbare radicală la Opel, din 2025
26.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

Este oficial: din 2025, Opel va lansa doar modele electrice. O decizie asumată pentru istoricul brand german, aflat în prezent în portofoliul conglomeratului Stellantis.

Constructorul are deja în gamă câteva modele cu emisii zero, Corsa-e și Mokka-e fiind cele mai la îndemână exemple în acest sens. Însă Opel vrea să meargă mai departe, în următorii ani, după cum tocmai a confirmat CEO-ul Florian Huettl.

Intenția exista încă din 2022, însă acum se confirmă opțiunea fermă a mărcii pentru electromobilitate. Într-o declarație, Huettl a subliniat că următoarea generație de modele Opel va fi complet electrică, un semnal clar în acest sens fiind conceptul Experimental.

Prezentat în toamna anului trecut, la IAA Mobility München, acesta pune bazele noii generații Opel Manta, care va fi un automobil electric. Show-car-ul va servi drept punct de plecare pentru viitoarele modele electrice Opel, care se vor inspira din liniile și tehnologia acestuia.

Va fi interesant să aflăm ce noutăți ne așteaptă, de acum înainte, la Opel. Producătorul german își propune să lanseze noi modele electrice cu autonomie de 300 de kilometri, la un preț de plecare de circa 30.000 de euro în Germania. Vor fi și modele cu autonomie de până la 400 de kilometri, dar la prețuri mai mari, care nu au fost încă anunțate.

Cei de la Opel consideră că aceste cifre de autonomie corespund nevoilor zilnice de utilizare și fac posibile prețuri ceva mai atractive. În plus, Opel își onorează astfel promisiunea de a electrifica întreaga gamă, odată cu prezentarea noului Frontera electric (care înlocuiește Crossland și va fi chiar mai ieftin decât Corsa electric) și a noului Grandland electric.

Compania a încheiat astfel prima etapă a electrificării dar dorește să meargă mai departe, în următorii ani. În 2024, Opel va vinde până la 670.000 de automobile, în creștere de 15%. Cele electrice reprezintă 15% din această cifră, în creștere cu 22%.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!