Care sunt țările europene cu cele mai numeroase furturi de automobile
07.03.2025
        
Distribuie acest articol!   

Furtul auto este un adevărat flagel la nivel european. În țara europeană cu cea mai gravă situație, din acest punct de vedere, o mașină este furată la fiecare 3 minute.

Desigur, gravitatea acestei probleme diferă de la o țară la alta, potrivit unui studiu realizat recent de compania de asigurări Zego LTD.

Potrivit datelor colectate, în Franța sunt în medie 248 de furturi de mașini la 100.000 de locuitori, pe an. O cifră alarmantă, care plasează această țară cu mult înaintea urmăritorilor săi.

Pe locul doi este Grecia, care are o rată anuală de 228 de furturi la 100.000 de locuitori, urmată foarte aproape de Italia, cu 227 de infracțiuni. Apoi urmează Suedia (206 la 100.000 de locuitori) și Luxemburg (162 la 100.000). Aceste statistici confirmă că Franța este într-adevăr epicentrul fenomenului în Europa.

Pe lângă rata furturilor, studiul oferă și o altă perspectivă de analiză: numărul total de vehicule furate în fiecare zi. Și la acest criteriu, Franța depășește alte țări europene. Potrivit studiului, pe teritoriul francez sunt în medie 451 de mașini furate zilnic. Adică 19 pe oră, ceea ce înseamnă că un vehicul dispare la fiecare trei minute.

Italia se află pe locul doi, cu 369 pe zi (15 pe oră), iar Regatul Unit completează acest podium de neinvidiat, cu 268 de vehicule furate zilnic (11 pe oră).

De altfel, doar aceste trei țări europene depășesc pragul de 150 de furturi pe zi, dintre cele 34 de țări monitorizate. Studiul face referire și la numărul de polițiști disponibili pentru a lupta împotriva acestui flagel. În Franța, există în medie 336 de polițiști la 100.000 de locuitori. Cu alte cuvinte, un singur agent trebuie să se ocupe în medie de 1,4 furturi de mașini, acest raport fiind unul dintre cele mai scăzute de pe continent.

Dar ce ar trebui făcut pentru a te proteja și a reduce riscul de furt? Specialiștii recomandă să lăsăm automobilul în parcări supravegheate sau locuri securizate. Schimbarea regulată a obiceiurilor și evitarea parcării mereu în același loc reduce, de asemenea, riscul de a fi vizat. Nu în ultimul rând, este esențial să nu lăsăm obiecte valoroase la vedere, în interiorul vehiculului.

Distribuie acest articol!