Jeep va lansa un crossover, poziționat în gamă sub Renegade
05.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Fuziunea Stellantis are efecte pozitive și asupra mărcii Jeep, care va profita de tehnologia furnizată de partenerii de la PSA, pentru a lansa un nou model pe piața europeană.

Jeep va produce un crossover compact, dezvoltat pe platforma CMP, furnizată de PSA și cu motoare preluate de la partenerii francezi din grup. Noul model va fi poziționat în gamă sub cel mai mic model actual, Renegade.

Este vorba de un echivalent al modelului Peugeot 2008 și al versiunii electrice a acestuia, e-2008. Cu precizarea că, în cazul Jeep, va fi disponibilă și o variantă cu tracțiune integrală, în tradiția brandului, ceea ce la 2008 nu există. Nu va fi însă un 4×4 clasic, ci unul cu un motor electric suplimentar, cuplat la puntea posterioară.

Pe aceeași platformă vor fi dezvoltate și modelele crossover prevăzute să intre în gamă la Alfa Romeo și Fiat. Sunt prevăzute, de asemenea, și versiuni 100% electrice. La Alfa Romeo, noul model se va plasa sub viitorul SUV compact Tonale și, dacă dăm crezare zvonurilor, ar urma să se numească Brennero.

Producția noului crossover va demara în 2022, la uzina de la Tychy, din Polonia.

Distribuie acest articol!