Audi nu va mai dezvolta motoare termice
17.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Motorul termic este pe cale să devină istorie! Constructorii de automobile se văd nevoiți să se alinieze la noile tendințe, care impun propulsia electrică drept soluția viitorului.

Devine din ce în ce mai clar că viitoarea normă antipoluare, Euro 7, va fi foarte dură în privința emisiilor de CO2. Ea va consfinți, practic, finalul propulsiei cu combustie internă pentru automobile. Această perspectivă îi determină pe constructori să ia decizii radicale: renunțarea la motoarele termice și reorientarea spre electrificare.

A confirmat-o recent și președintele Audi, Markus Duesmann, într-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche. Consecințele acestei decizii se vor vedea la nivelul întregului conglomerat Volkswagen, având în vedere că în responsabilitatea Audi intră activitatea de cercetare și dezvoltare la nivelul grupului.

Duesmann a explicat că dezvoltarea unei noi generații de motoare termice, în condițiile înăspririi normelor europene în privința emisiilor de CO2 și reorientării pieței spre electromobilitate, ar fi mult prea costisitoare. El mai adaugă că, totuși, nu a sosit momentul renunțării totale la actualele motoare termice, care vor evolua atât timp cât alinierea lor la noile norme va fi posibilă.

Așadar, eforturile principale se vor concentra, de-acum înainte, pe propulsia electrică. În 2025, Audi va avea în gamă circa 20 de modele 100% electrice!

Distribuie acest articol!