Seat va produce un model electric sub 25.000 de euro
23.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

După micuțul Mii Electric și în așteptarea noului El Born, Seat își concentrează eforturile spre electrificare și pregătește noua generație de automobile cu zero emisii. Printre acestea se va regăsi și o citadină cât mai abordabilă ca preț și care ar trebui să debuteze pe piață în următorii ani.

Se vorbește despre un model 100% electric care va fi lansat până în 2025 și al cărui preț se va situa între 20.000 și 25.000 de euro, fără a lua în calcul vreun bonus ecologic. În paralel cu această noutate, Seat a confirmat și iminenta apariție a primului model electric sub brandul Cupra, Tavascan.

Seat va deveni în următorii ani un ”hub” electric de maximă importanță pentru Grupul Volkswagen, la uzina de Martorell, de lângă Barcelona, urmând să fie asamblate anual circa 500.000 de automobile full electrice, pe baza unei noi platforme tehnice. Practic, grupul german a încredințat producătorului spaniol producția modelelor electrice ”de oraș” pentru toate mărcile din concern.

Revenind la viitorul model urban, prețul promis de Seat se încadrează în ceea ce pare să devină marja de referință pentru această categorie 20.000-25.000 de euro. Vorbim de modelele de mici dimensiuni, pentru uz preponderent în mediul urban, categorie în care Dacia Spring pare să fie, cel puțin până acum, cea mai ieftină opțiune.

Distribuie acest articol!