În curând, Dacia Duster facelift!
08.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

La trei ani de la lansare, cea de-a doua generație Dacia Duster va primi obișnuitul facelift de la mijlocul carierei. Vor fi doar câteva modificări minore, pentru că marile schimbări sunt așteptate abia în 2024, odată cu lansarea celei de-a treia generații a acestui model.

Prezent pe piață de peste un deceniu, Duster este un model Dacia de mare succes la nivel mondial. Prima generație s-a vândut în peste două milioane de exemplare, iar Duster 2, lansat în 2017, a cunoscut, la rândul său, un mare succes pe piață.

Generația actuală are nevoie acum de o împrospătare, care va fi operată atât la nivel stilistic, cât și în ceea ce privește tehnologia. Cea mai vizibilă mondificare este de așteptat să fie făcută la grupurile optice, care ar trebui să preia noua semnătură luminoasă a mărcii, în forma literei Y, la fel ca în cazul noilor modele Logan și Sandero.

Tot la capitolul stilistic trebuie trecute și câteva noi opțiuni pentru culorile caroseriei și tipurile de jante.

Mici modificări vor fi și la interior, unde cea mai mare noutate este așteptată la tabloul de bord. Va fi lansat și un nou sistem de infotainment, a cărui diagonală crește de la 7 la 8 inchi.

Vor fi păstrate actualele motorizări, pe benzină TCe de 90 CP și 150 CP, respectiv diesel dCi de 95 CP și 115 CP. Vor fi operate câteva mici aduceri la zi, astfel încât emisiile să corespundă normei Euro 6d.

Distribuie acest articol!