Honda: un președinte nou, pentru o mare provocare
17.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Honda tocmai și-a schimbat președintele. Noul ”numărul unu” este Toshihiro Mibe, fost responsabil al diviziei de cercetare-dezvoltare din cadrul grupului nipon.

La prima vedere, numirea lui Mibe surprinde, având în vedere contextul actual, în care un număr important de directori executivi și președinți ai grupurilor auto au background de marketing, vânzări sau finanțe. Dar iată că unele companii îi preferă pe cei din domeniul tehnic și al ingineriei.

Toshihiro Mibe (59 de ani), care i-a luat locul lui Takahiro Hachigo, a declarat că Honda trebuie să fie pregătită pentru viitor, iar în acest sens alianțele nu pot fi excluse! Honda, ca de altfel mai toți marii constructori de automobile, se confruntă în prezent cu o mare provocare: trecerea la mobilitatea electrică. Modelul Honda e este un început în acest sens, dar constructorul are nevoie de mai mult pentru a se adapta la o piață aflată în schimbare rapidă, în special în China și Europa.

Honda este în continuare slab reprezentată pe Bătrânul Continent. Compania se concentrează mai mult pe Statele Unite și Asia, piețe pe care realizează cea mai mare parte a vânzărilor sale.

Honda și-a oprit proiectul de furnizare de motoare în Formula 1 și își reconsideră întreaga activitate, obiectivul fiind ca până în 2030 două treimi din vânzările globale să fie realizate cu modele hibrid și electrice.

Distribuie acest articol!