Dacia a rămas fără directorul de design, Alejandro Mesonero
16.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

După doar câteva luni petrecute în fruntea departamentului de design de la Dacia, Alejandro Mesonero părăsește Grupul Renault, pentru a se alătura altui constructor – cel mai probabil, Alfa Romeo.

Alejandro Mesonero a fost numit director de design la Dacia în ianuarie anul acesta și va elibera această funcție în mai. Designerul spaniol a venit la Dacia urmându-l pe vechiul său coleg de la Seat, Luca de Meo, la scurt timp după ce acesta a preluat frâiele Grupului Renault.

La Seat, unde s-a ocupat de design din 2011 și până în 2020, Alejandro Mesonero a impresionat prin schimarea totală a stilului mărcii. Și-a pus amprenta asupra tuturor modelelor din gamă – Leon, Ibiza, Ateca, Arona și Tarraco.

Se speculează că poziția sa la Dacia nu a fost suficient de motivantă, având în vedere că următoarele noutăți, Bigster și Duster facelift, erau deja desenate. Și cum ciclul de viață al unui model Dacia este mai lung, primele roade ale muncii sale creative de la Dacia s-ar fi văzut cel mai devreme în… 2024!

În schimb, pentru designerul spaniol în vârstă de 53 de ani, mult mai provocatoare ar putea fi preluarea direcției de design de la Alfa Romeo. Acolo unde, proaspăt instalat la butoane, Jean-Philippe Imparato, fost ”numărul unu” la Peugeot, și-a propus să revitalizeze celebra marcă italiană. Pentru moment informația nu a fost confirmată oficial, însă presa auto europeană speculează la unison pe această temă.

Distribuie acest articol!