Un nou model comercial ușor Ford va fi produs la Craiova, din 2023
27.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ford a anunțat astăzi că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023, la uzina de la Craiova.

Versiunea complet electrică a acestuia va debuta în 2024. Va fi primul vehicul de volum, complet electric, construit de Ford în România.

Noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Fabrica din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.

Gama de vehicule comerciale Ford din Europa va fi 100% pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Ford și-a propus ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de modele electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!