Un Rolls-Royce poate fi sportiv? O demonstrează seria limitată Spofec Overdose!
01.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Spofec oferă o serie specială, formată din doar trei exemplare, pornind de la coupe-ul Rolls-Royce Wraith, căruia îi aduce o serie de modificări care vizează atât aspectul, cât și performanțele.

Cine este Spofec? O casă germană de tuning, care ”rafinează” toate modelele actuale Rolls-Royce și al cărei nume vine dintr-o combinație a primelor litere de la ” SPirit OF Ecstasy”, celebra figurină de pe calandrul tuturor modelelor RR.

Caroseria are o serie elemente din fibră de carbon, la realizarea cărora Spofec a colaborat cu designerul german Vittorio Strosek. Roțile au trecut la jante de 22 de inchi, produse special de Vossen și ”încălțate” cu anvelope hi-tech.

Spofec acordă o atenție deosebită elementelor de legătură cu solul și montează un modul special de reglaj pentru suspensia pneumatică, prin intermediul căruia, la viteze ridicate, garda la sol este redusă cu circa 40 de milimetri.

Puterea motorului V12 de 6,6 litri twin-turbo a fost dusă la 717 CP, iar cuplul maxim este de 986 Nm, ceea ce permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

La interior, Spofec va individualiza cele trei exemplare Overdose în funcție de cerințele fiecărui client în parte.

Distribuie acest articol!