Genesis, brandul premium de la Hyundai, intră oficial pe piața europeană
06.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Marca premium dezvoltată de grupul sud-coreean Hyundai își va face intrarea pe piața europeană în cursul acestui an. Primele modele vor fi limuzina G80 și SUV-ul GV80. Acestora li se vor alătura, pe termen mediu, alte trei modele, toate electrice.

Proiectul a fost anunțat cu mai mult timp în urmă și se află într-o evidentă întărziere. Intarea pe Bătrânul Continent se va face etapizat, pentru început Genesis urmând să se concentreze pe piețele cu mare potențial pentru segmentul de lux, precum Elveția, Marea Britanie și Germania.

Genesis propune clienților săi o nouă experiență, care scoate din schemă rețeaua de distribuitori. Astfel, planul de asistență pentru primii cinci ani prevede achiziționarea vehiculului, garanția, operațiunile de service și asistență rutieră, automobil la schimb și update de la distanță, toate realizate direct, fără intermedierea vreunui dealer!

Primele modele Genesis oferite în Europa sunt electrice, limuzina G80 și SUV-ul GV80, care vor concura în segmentul premium mediu european (concurenți direcți: Audi A6, BMW Seria 5, respectiv Audi Q5 și BMW X5). Vor urma două modele mai mici, G70 și GV70 (concurenți direcți: Audi A4, BMW Seria 3, respectiv Audi Q4, BMW X3), apoi un al treilea model 100 % electric, dezvoltat pe o platforma specifică.

Chiar dacă vânzările se vor concentra pe mediul online, Genesis va inaugura și câteva studiouri de prezentare. Primele vor fi cele de la Londra, München și Zürich.

Distribuie acest articol!