Opel Manta s-a întors. Demonstrativ, electric!
20.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

La o jumătate de secol de la apariție, legendarul model sportiv Manta, de la Opel, este readus la viață printr-o reinterpretare modernă. Constructorul german a dat publicității primele informații și imagini cu noul Manta electric, botezat GSe ElektroMOD.

Opel Manta GSe ElektroMOD reușește să păstreze surprinzător de bine spiritul primei generații, cea din anii 70-80. Proporțiile și profilul sunt perfect conservate, iar o serie de detalii se regăsesc între-o reinterpretare modernă, în ton cu vremurile actuale.

Noul Manta are și câteva noutăți remarcabile, începând cu grupurile optice frontale, unde cele două faruri clasice, rotunde, au fost înlocuite cu lumini LED în formă de bumerang. Soluția, denumită Pixel-Vizor, se regăsește și la noile generații Mokka și Crossland. În plus, la noul Manta întreaga suprafață frontală dispune de un ecran LED, pe care poate fi afișat… un text!

La interior, instrumentarul clasic a fost înlocuit de Pure Panel Opel, cu două ecrane orientate către șofer. De remarcat levierul clasic de la transmisie, una specială, cu trei viteze, plus modul ”cutie automată”.

În varianta inițială, cel mai puternic motor era un CIH (ax cu came în cap) în patru cilindri, de 105 CP. Acum, Manta are un motor electric de 147 CP și 255 Nm, alimentat de un acumulator de 31 kWh care îi asigură o autonomie de circa 200 km.

Noul Manta este, bineînțeles, un showcar. Opel nu vorbește deloc despre posibilitatea transpunerii acestui concept într-un model de serie, însă subiectul nu poate fi considerat complet închis!

Distribuie acest articol!