SUV-urile domină vânzările pe piața europeană
24.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ponderea SUV-urilor a crescut constant în ultimii ani, la nivel global. După primul trimestru din 2021, ponderea acestora reprezenta aproape 45% din vânzările la nivel european.

Mulți se întreabă când va exploda această bulă a SUV-urilor, așa cum a fost în cazul monovolumelor. În ultimii ani, curba cotei de piață pentru acest tip de automobil a fost într-o continuă creștere, fără niciun semn de temperare.

Punctele forte ale pieței auto de pe Bătrânul Continent sunt în acest moment modelele SUV și motorizarea pe benzină. O combinație care nu prea corespunde politicii adoptate la nivel european, de reducere a emisiilor de CO2!

În martie 2021, SUV-urile au reprezentat 44,8% din vânzările de automobile noi în UE (conform cifrelor Jato Dynamics). Spre comparație, în martie 2020 erau la 39,9%, iar în martie 2019, la 36,8%. Așadar, un segment cu o creștere încă puternică!

Performanța este cu atât mai importantă cu cât piața este în scădere, singura categorie care mai înregistrează o ușoară creștere în ultima perioadă fiind ceea a modelelor compacte. Trecerea clienților la SUV-uri este evidentă și nu se mai limitează doar la segmentele C și D. Tot mai apreciate sunt mai nou și micile modele urbane de tip crossover, din segmentul B.

Sursa: Jato

Distribuie acest articol!