Tesla se confruntă cu noi probleme, la viitoarea fabrică de la Berlin
29.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Aventura germană nu pare deloc facilă pentru Tesla, iar complicațiile se țin scai de americani – cum scapă de una, dau de alta!

Cu siguranță, atunci când a decis construirea unei fabrici Tesla în Germania, Elon Musk nu se aștepta să întâmpine atâtea dificultăți! Seria problemelor generate de șantierul viitoarei Gigafactory Tesla de lângă Berlin continuă în această perioadă cu trei rezervoare amplasate ilegal la fața locului.

După problemele cu defrișarea, cele cu alimentarea cu apă și complicațiile birocatice legate de autorizațiile definitive, ultimul motiv de scandal constă în instalarea neautorizată a trei rezervoare pentru alimentarea amplasamentului cu energie.

Tesla întâmpină ostilitatea ecologiștilor și a locuitorilor din zonă, care deja și-au exprimat îngrijorarea vizavi de potențiala contaminare a solului cu apa provenită în cantități mari, din procesul de producție. La toate acestea se adaugă problemele administrative, care relevă o diferență majoră de abordare, între stilul pragmatic, deseori ”pe repede înainte” al americanilor și meticulozitatea specifică germanilor.

Un control recent efectual de autoritățile germane a relevat prezența a trei tancuri instalate ilegal pe șantierul fabricii Tesla. Scopul acestora este alimentarea construcției cu energie (gaze, electricitate și aer comprimat).

Ministrul Mediului a declarat că respectivele rezervoare pot fi, totuși, păstrate la fața locului pe durata lucrărilor, dar vor trebui îndepărtate rapid după terminarea șantierului.

Pentru Tesla, care nici până acum nu a reușit să obțină autorizația definitivă de construcție pentru uzina germană, toate aceste probleme complică situația primei Gigafactory din Europa. Inaugurarea oficială și demararea producției fuseseră programate inițial pentru începutul lunii iulie, însă acum cele mai optimiste previziuni vorbesc de sfârșitul anului 2021.

Distribuie acest articol!