Pagani are viitorul asigurat, grație unei investiții saudite
05.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

În contextul actual extrem de dificil pentru industria auto, o injecție de capital echivalează uneori cu oxigenul necesar supraviețuirii. Este și cazul producătorului italian Pagani, care beneficiază de o investiție majoră, venită din partea fondului suveran Public Investment Fund.

Investitorul saudit intră în acționariatul Pagani prin preluarea a 30% din capitalul companiei. Este o mișcare ce asigură viitorul Pagani și dă șanse reale unui model succesor al lui Huayra.

Fondul suveran saudit nu este la prima aventură pe tărâm automobilistic, fiind deja acționar la McLaren, precum și la constructorul american Lucid Motors, unde deține pachetul majoritar.

Pagani este o companie de prestigiu, care se bucura deja de susținerea unor fonduri private de investiții. Va păstra managementul companiei și deciziile referitoare la divizia auto, dar implicarea investitorului din Arabia Saudită va permite diversificarea activității, prin lansarea noului brand de produse de lifestyle, Pagani Arte.

Implicarea fondului de investiții saudit este cea mai bună veste din ultimul timp pentru Pagani, care trebuie să se concentreze acum pe înlocuitorul modelului Huayra. Reamintim, coupe-ul italian se află pe piață deja de zece ani!

Pe de altă parte, Pagani mai are de rezolvat o ecuație complicată, de această dată legată de motorizare. Constructorul italian beneficiază de un contract special cu Mercedes, care îi furnizează în exclusivitate motorul M158, un V12 pe care nu îl întâlnim nicăieri altundeva. Prin urmare, nu este clar, în acest moment, care vor fi efectele pe termen mediu ale deciziei celor de la Mercedes de a renunța la producția de agregate V12!

Distribuie acest articol!