Porsche deschide prima fabrică în afara Germaniei
01.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Porsche acoperă cererea din Asia și își extinde capacitatea globală de inginerie și asamblare. Constructorul german a anunțat că va investi într-o nouă fabrică, amplasată în Malaezia, Asia fiind, mai nou, principala sa piață de desfacere.

De asemenea, începând cu anul viitor, va avea un nou centru permanent de cercetare și dezvoltare în China, care va permite o concentrare mai bună asupra celei mai mari piețe unice pentru Porsche.

Porsche va lansa o linie de asamblare locală la scară mică în Malaezia, aceasta alăturându-se rețelei de centre de producție a companiei. Vehiculele vor corespunde în mod specific cerințelor locale și vor fi disponibile numai pentru Malaezia.

Centrul R&D din Shanghai ar trebui să ajute compania să înțeleagă și mai bine clienții chinezi și cerințele acestora și să îmbunătățească dezvoltarea produselor locale. Acesta vine ca o completare la Porsche Digital China – fondată drept companie independentă la începutul acestui an – și Porsche Engineering China, cu prezența sa pe piață de mai bine de 20 de ani.

”Piața auto din China este foarte dinamică, iar preferințele clienților sunt foarte specifice. Vrem să îndeplinim aceste cerințe în cel mai bun mod posibil”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv de la Porsche.

Asia de Sud-Est reprezintă un mediu de piață foarte dinamic, cu potențiale semnificative de creștere și inovare. Porsche își extinde prezența în regiunea ASEAN formată din zece membri (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est) prin înființarea unei societăți mixte, împreună cu partenerul său de lungă durată Sime Darby Berhad. Situat în Malaezia, centrul va fi responsabil pentru asamblarea finală a modelelor specifice pentru piața locală, începând cu 2022. Facilitatea va funcționa alături de rețeaua europeană de unități de producție Porsche și este prima fabrică Porsche din afara Germaniei.

În ultimii zece ani, Porsche s-a bucurat de o relație strânsă și de încredere cu Sime Darby Berhad în calitate de importator și distribuitor exclusiv pentru mașinile sport ale mărcii. Acest parteneriat, alături de o bază de fani Porsche în creștere și dedicată, în Malaezia, a obținut rezultate impresionante chiar și în condiții dificile, reflectate într-o creștere de 9% a livrărilor în 2020. Ca stat fondator al blocului ASEAN, Malaezia oferă oportunități de afaceri semnificative și un peisaj auto bine conturat.

Sursa: comunicat de presă Porsche

Distribuie acest articol!