Rimac Nevera este cel mai rapid automobil din lume
04.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Când vine vorba despre performanțele modelelor sportive exclusiviste, de cele mai multe ori cifrele sunt mai mult teoretice. Uneori, asupra unora planează chiar suspiciunea că ar fi false.

Hypercar-ul electric croat Rimac Nevera este capabil de performanțe uimitoare, ceea ce l-a adus rapid în atenția tuturor.

Nevera are o fișă tehnică pur și simplu amețitoare. Datorită celor 4 motoare electrice, dezvoltă puterea impresionantă de 1.914 CP și un cuplu de 2.360 Nm. Suficient pentru a-i permite să realizeze trecerea de la 0 la 100 km/h în 1,97 secunde, de la 0 la 300 km/h în 9,3 secunde și să atingă viteza maximă de 412 km/h.

Nu a trecut mult până când cei de pe canalul YouTube DragTimes au pus lupa pe Rimac Nevera, pentru a vedea dacă datele declarate de producător sunt corecte. Și mai ales dacă este într-adevăr cel mai rapid autmobil de serie de lume.

După cum se poate vedea din filmul de mai jos, Nevera nu a dezamăgit. Ba mai mult, a realizat demarajul pe 400 de metri în doar 8,585 secunde. Spre comparație, versiunea de top Tesla Model S Plaid  a bifat același demaraj ”abia” în 9,25 secunde!

Distribuie acest articol!