Google Maps introduce noua opțiune ”traseu cu consum redus”
24.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Grija pentru optimizarea consumului de carburant în timpul deplasărilor depășește noi granițe. În zilele noastre, planificarea rutei de deplasare se face în timp real și ține cont de tot mai mulți factori.

Un nou serviciu Google Maps oferă utilizatorilor săi itinerarii special concepute astfel încât să permită optimizarea consumului de combustibil.

Potrivit Google, vehiculele aflate în deplasare sunt responsabile pentru ”mai mult de 75% din emisiile de CO2” în lume. Compania americană, care colaborează cu Agenția Internațională pentru Energie, a decis să își optimizeze aplicațiile pentru a ajuta șoferii să-și reducă consumul de combustibil.

Google se bazează acum pe inteligența artificială și pe NREL (National Laboratory for Renewable Energies) din Statele Unite, pentru a oferi rute speciale șoferilor. Alături de opțiunea ”cel mai rapid traseu”, va apărea în curând și ”ruta cu cel mai eficient consum de combustibil”. Google va lansa mai întâi opțiunea în Statele Unite, iar în 2022 și în Europa. Potrivit Google, aceste rute ”eco-friendly” ar putea ajuta la economisirea a peste trei milioane de tone de CO2 pe an sau echivalentul a 200.000 de vehicule.

Opțiunea va arăta economiile de combustibil în comparație cu ruta tradițională și timpul câștigat sau pierdut. Gigantul american anunță, de asemenea, un nou mod de ghidare simplificat pentru bicicliști, care vor beneficia de un afișaj redus, concentrat pe datele esențiale.

Distribuie acest articol!