DS 7 Crossback Elysee, noul automobil prezidențial pentru Emmanuel Macron
13.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

DS continuă să fie constructorul auto care furnizează automobilele oficiale pentru președintele Republicii Franceze. De curând, Emmanuel Macron a primit o nouă versiune specială a modelului DS 7 Crossback.

Supranumit Elysee, de la palatul care găzduiește președinția Franței, noul SUV are ampatamentul mărit cu 20 cm.

Președințele Franței a fost văzut pentru prima oară la bordul noului său automobil oficial zilele trecute, pe 11 noiembrie. Și acesta, la fel ca toate automobilele prezidențiale, este o creație unică, special concepută pentru o astfel de utilizare.

DS 7 Crossback este un model care era deja în serviciul președintelui, însă această nouă versiune a primit câteva îmbunătățiri, speciale. Cea mai importantă este legată de ampatament, care acum măsoară 2,94 metri și a dus lungimea automobilului până la 4,79 metri.

A fost o cerință venită special din partea președintelui, pentru ca spațiul oferit pasagerilor din spate să devină mai util. Este vorba de două scaune independente tapițate cu piele, cu încărcătoare wireless, prize USB și spații pentru așezarea documentelor.

La exterior, DS 7 Crossback Elysee se remarcă prin luminile flash în culorile roșu și albastru, sistemele port-drapel demontabile și antena pentru comunicațiile radio.

Evident, DS 7 Crossback Elysee este blindat. Caroseria este vopsită într-o nunață închisă de albastru, iar modelul jantelor pe 20 de inch este unul special.

Motorizarea este hibrid plug-in de 300 CP, iar tracțiunea este integrală.

Distribuie acest articol!