Volkswagen are în plan o fabrică complet nouă, pentru modelele electrice
03.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen își reafirmă determinarea de a concura cu Tesla, în domeniul producției de automobile electrice. În acest sens, constructorul german are nevoie de o nouă capacitate productivă, concepută special pentru modelele electrice.

Herbert Diess, președintele Volkswagen, a confirmat recent că o fabrică de nouă generație va fi construită în Germania, unde urmează să fie produse aproximativ 250.000 de vehicule electrice anual.

CEO-ul Grupului Volkswagen și-a avertizat recent compania cu privire la amenințarea reprezentată de noua fabrică Tesla din apropierea Berlinului. Foarte mulți văd în mișcarea făcută de Tesla o amenințare la adresa competitivității Germaniei, ce ar putea fi pusă sub semnul întrebării, în următorii ani.

Se pare că gigantul german Volkswagen realizează această stare de fapt prin anunțarea intenției de a construi o fabrică de generație complet nouă. Procesul de producție va fi, probabil, optimizat, în sensul că numărul de muncitori alocați montajului ar trebui să fie mai mic decât în ​​fabricile tradiționale. Volkswagen vorbește despre un timp de producție redus la doar 10 ore pentru fiecare exemplar, ceea ce ar aduce constructorul german mai aproape de ritmul… Tesla.

Viitoarea fabrică ar face posibilă producerea anuală a 250.000 de unități, în cadrul proiectului Trinity. Este vorba de viitorul sedan electric high-end de la Volkswagen, programat să apară în a doua jumătate a deceniului.

Se pare că cei de la Volkswagen au ajuns la concluzia că este mai ușor să construiască o nouă fabrică de la zero ”acasă” la Wolfsburg, decât să modernizeze fabrici existente, ceea ce ar implica mult prea multe constrângeri industriale. Deocamdată proiectul urmează să fie supus votului final al Consiliului de supraveghere, moment în care se va afla, desigur, și costul operațiunii.

Iar dincolo de toate, este evident că metoda de producție ultra-optimizată a celor de la Tesla este ca o piatră de moară pentru constructorii tradiționali, care acum încearcă să recupereze întârzierile în raport cu Tesla.

Distribuie acest articol!