Kia și-a propus să producă exclusiv modele electrice, începând din 2035
16.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Succesul pe care îl înregistrează EV6, primul automobil electric dedicat dezvoltat de Kia, pe baza pe noii platforme E-GMP (Electric – Global Modular Platform), pare să fie preludiul unei noi ere pentru constructorul sud-coreean.

Viitoarea familie de automobile electrice de la Kia va număra 11 modele, toate dezvoltate pe platforma E-GMP. Pe termen lung, producătorul vizează neutralitatea carbonului, în 2045.

Strategia Kia în acest sens va urma două direcții, țintind schimbarea de la producția de automobile cu motoare pe combustie internă către automobile electrice și autonome, dar și serviciile de mobilitate. Totul, reunit sub genericul Plan S.

Cu ajutorul celor 11 modele electrice, Kia urmărește să atingă o cotă de 6,6% din piața globală a automobilelor electrice (excluzând China) și totodată să ajungă cu automobilele eco-friendly la o cotă de 25% din vânzările sale totale.

Pentru piața europeană, Kia și-a propus renunțarea la motorizarea termică, înclusiv la hibrizi, începând din 2035. La nivel mondial, această schimbare se va produce din 2040.

Intențiile ecologiste se regăsesc și în gestul făcut recent, de companie, care se numără printre puținii constructori de automobile ce au semnat acordul COP26.

Până în 2026, Kia va avea șapte modele electrice. Astfel, după EV6, va urma unul mai mare, EV9. Din păcate, pentru amatorii de modele electrice mai mici și mai accesibile, așteptarea se anunță ceva mai lungă!

Distribuie acest articol!