Conceptul EV9 prefigurează următorul model din gama electrică de la Kia
24.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Noul concept de SUV 100% electric de la Kia este prezentat în această perioadă la Salonul Auto de la Los Angeles. Exteriorul îndrăzneț este definit de filosofia „Opposites United”, care girează noul limbaj de design al mărcii. Spațiul interior se inspiră din „Elementul apă” al acestei filosofii, cu scopul de a stabili ”o relație pozitivă cu lumea exterioară”.

Kia Concept EV9 este un mastodont care măsoară aproape 5 metri în lungime și poate lua la bord până la 7 persoane. Anunță viitorul vârf din gama de modele electrice, dezvoltat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), special creată pentru modelele electrice de la Hyundai și Kia.

Constructorul nu a furnizat deocamdată detalii tehnice, însă este de așteptat ca acumulatorul să fie mai mare decât cel de la EV6. În schimb, este anunțată o autonomie de până la 480 km și dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de ultimă generație, cu un încărcător de 350 kW, care permite reîncarea cu energie de la 10% la 80% în 20-30 de minute.

Conceptul „Kia Sustainability Movement”, prezentat recent, se regăsește la EV9 prin utilizarea materialelor reciclate, produse din deșeuri extrase din ecosistemul marin.

Zona grilei de aerisire a capotei este acoperită cu un panou solar care ajută la recuperarea unei părți din energia electrică pe care o folosește Concept EV9. Acest lucru le oferă proprietarilor de automobile electrice o sursă alternativă de energie atunci când nu sunt aproape de o stație de încărcare.

Un display interactiv extins cu diagonala de 27 de inch conectează lumea reală cu cea virtuală, servind în același timp drept centru nervos pentru toate cerințele șoferului și pasagerilor, inclusiv media, controlul climatizării și funcțiile de confort.

Kia EV9 este, prin cotele sale de gabarit, un model dedicat pieței nord-americane, iar pentru moment nu există niciun indiciu că ar putea fi comercializat și în Europa.

Distribuie acest articol!