Criza semiconductorilor obligă Volkswagen să oprească producția modelelor electrice
22.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Criza microcipurilor lovește tot mai puternic constructorii auto! Volkswagen, liderul european al acestei industrii, se vede nevoit să oprească producția modelelor electrice ID.3 și ID.4 în fabricile sale din Germania, de la Dresda și Zwickau.

Pe lângă cele două modele Volkswagen, decizia afectează și alte modele electrice din grup, precum Cupra Born și Audi Q4 e-tron, care de asemenea sunt produse la uzina de la Zwickau.

Până acum Volkswagen reușise să gestioneze relativ bine penuria de semiconductori cu care se confruntă în ultima vreme industria auto. Situația s-a degradat rapid în ultima perioadă, obligând compania să stopeze producția modelelor electrice pentru câteva zile, conform publicației germane de profil Automobilwoche.

Impactul acestei decizii este major, având în vedere că cele două fabrici au importanță strategică pentru grupul german, aici fiind produse două modele reprezentative pentru strategia de electrificare a gamei Volkswagen. În același timp, este o nouă lovitură pentru constructor, care din același motiv a fost nevoit să oprească producția și pentru unele modele termice.

Această pauză de producție va provoca o pierdere de circa 5.000 de unități ID.3 și ID.4. Motivul principal este lipsa chipset-urilor pentru anumite unități de control din dotarea automobilelor.

Nu doar Volkswagen se confruntă cu această criză. Situația este generalizată în industrie, printre cele mai mediatizate cazuri din ultima perioadă fiind cele de la Tesla, care livrează Model 3 și Model Y fără banalul port USB, sau BMW, care se confruntă cu o acută penurile de ecrane tactile.

Distribuie acest articol!