Următoarea generație Alfa Romeo Giulia va fi 100% electrică
04.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Jean-Philippe Imparato, CEO la Alfa Romeo, a confirmat că producătorul italian nu va oferi în viitor doar SUV-uri. Noua generație Giulia va fi un model 100% electric.

În prezent, oferta Alfa Romeo este compusă din doar două modele, Stelvio și Giulia. De câțiva ani buni este așteptat un nou SUV compact, Tonale, a cărui lansare a fost din nou amânată pentru primăvara lui 2022.

Fuziunea dintre  PSA și FCA, care a dat naștere grupului Stellantis, la începutul anului 2021, aduce o rază de speranță și pentru Alfa Romeo. Producătorul italian se pregătește să lanseze modele noi, profitând de infuzia de tehnologie adusă de PSA.

În cadrul unui interviu acordat revistei britanice Auto Express, Imparato a declarat că trecerea modelului Giulia la propulsia 100% electrică este inevitabilă. „Alfa Romeo va avea un viitor pentru Giulia, chiar dacă se lucrează intens la SUV-uri. Giulia este un model frumos, cu forme fantastice, deci există un viitor pentru acest tip de automobil, însă va fi un viitor 100% electric”.

Potrivit lui Imparato, constructorul din Milano lucrează și la sportivitate, adică la „atmosfera pe care o veți simți când veți conduce un model Alfa Romeo în 2025”.

Viitoarea generație Alfa Romeo Giulia va abandona platforma Giorgio de la FCA, pentru a adopta noua arhitectură STLA (”Stella”) Large a Grupului Stellantis, care este capabilă să găzduiască acumulatori de până la 118 kWh, pentru o autonomie de 800 km, fiind în același timp compatibilă cu încărcarea rapidă.

Noua platformă este concepută pentru modelele de înaltă performanță ale grupului și poate avea tracțiune integrală. Suficient, deci, pentru a imagina o versiune Quadrifoglio care să încunueze gama cu o nouă interpretare a sportivității emblematice Alfa Romeo.

Distribuie acest articol!