Mașina Anului 2022 - finalistele
01.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Inițial au fost 65 de modele de automobile preselectate, din care 40 au rămas pe lista finală. Acum se cunosc cele șapte finaliste dintre care va fi aleasă câștigătoarea ediției 2022 a prestigiosului trofeu european Mașina Anului / Car of the Year (COTY).

Juriul format din 58 de jurnaliști europeni se va reuni la Geneva, pe 28 februarie 2022, pentru a vota Mașina Anului 2022. Evenimentul este foarte așteptat în industria de profil, în special de către constructori, pentru care câștigarea acestui trofeul echivalează cu un un impuls major, din punct de vedere comercial, pentru respectivul model.

Iată care sunt finalistele trofeului Mașina Anului / Car of the Year (COTY), ediția 2022: Cupra Born, Mustang Mach-E, Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech și Skoda Enyaq.

Cupra Born
Mustang Mach-E
Ioniq 5
Peugeot 208
Renault Megane E-Tech
Skoda Enyaq

Reamintim, anul trecut trofeul Mașina Anului a revenit noii generații Toyota Yaris.

Pe de altă parte, faptul că șase din cele șapte finaliste ale ediției 2022 sunt modele 100% electrice vorbește de la sine despre schimbările radicale care remodelează această industrie. Singura finalistă cu motor termic – dar care este disponibilă și în versiune PHEV – este compacta franceză Peugeot 308.

Printre eliminările surpriză se numără două electrice: modelul low cost Dacia Spring și vedeta de la cealaltă extremă a gamei de preț, Tesla Model Y. La fel, Toyota Yaris Cross și Volkswagen ID.4 sunt alte două vedere ale pieței europene care au părăsit competiția.

Distribuie acest articol!