Kia EV6, aleasă „Crossover-ul anului”, la premiile TopGear.com 2021
06.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Modelul 100% electric EV6 a câștigat râvnitul titlu „Crossover-ul anului” (Crossover of the Year) la premiile TopGear.com 2021. Kia EV6 a impresionat juriul Top Gear datorită eleganței sale, performanțelor dinamice, autonomiei electrice pentru distanțe lungi și încărcării ultra-rapide de 800 de volți – oferind încărcare de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Tom Ford, Associate Editor, a comentat: „Cu EV6, Kia a oferit totul: automobil 100% electric, stil extraordinar, încărcare rapidă de top și gadgeturi din belșug. Identificându-se prefect cu conceptul de “lounge” mobil, EV6 demonstrează că un automobil electric chiar poate fi captivant și interesant de condus.

De asemenea, este spațios, bine echipat și bine construit. Se identifică cu cele mai căutate atribute ale automobilelor electrice – liniștit, confortabil, calm – iar apoi atacă un drum virajat cu siguranță și aplomb. Prin urmare, un crossover din toate punctele de vedere.”

Această distincție vine în aceeași săptămână în care Kia EV6 a fost selectată printre cele șapte mașini din finala premiului Mașina Anului 2022 în Europa și la doar o lună de când a câștigat premiul Mașina premium a anului 2022 în Germania.

Jason Jeong, președintele Kia Europa a comentat: „Suntem încântați că am câștigat titlul „Crossover-ul anului” la prestigioasele premii TopGear.com. EV6 este un automobil revoluționar pentru Kia și pentru mobilitatea electrică în general, iar premiul este o recunoaștere binevenită a acestui lucru. Este încă o completare la vitrina cu trofee obținute de EV6, un automobil care continuă să crească în popularitate ca parte a gamei noastre electrificate în continuă evoluție.”

EV6 este prima mașină 100% electrică dedicată Kia și arată potențialul fantastic al noii platforme E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei. EV6 oferă cumpărătorilor o gamă de configurații a sistemului de propulsie complet electric, cu zero emisii, inclusiv pachete de baterii de înaltă tensiune pentru autonomie extinsă (77,4 kWh) și standard (58 kWh).

Versiunea EV6 GT-Line este disponibilă atât cu pachetul de baterii pentru autonomie extinsă, cât și pentru autonomie standard, în timp ce EV6 GT dispune doar de pachetul de baterii pentru autonomie extinsă. Acesta este primul automobil electric Kia care este disponibil cu tracțiune spate (2WD) sau tracțiune integrală (AWD) – aceasta din urmă oferind o dinamică îmbunătățită chiar și în cele mai dificile condiții.

Sursa: comunicat de presă Kia / Silver Motors

Distribuie acest articol!