Înlocuitorul modelului Renault Kadjar se va numi Austral
07.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul SUV compact de la Renault va fi rebotezat Austral. Renault vrea să rupă astfel legătura cu Kadjar, un model ale cărui vânzări nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Așa cum am relatat recent, noul model, programat să apară anul viitor, va fi complet diferit de actualul Kadjar. Nou va fi și numele, care are origini latine și există în numeroase limbi europene, fiind ușor de înțeles și pronunțat.

Dincolo de faptul că va indica originea franceză a modelului, nou apelativ ”evocă culorile și căldura emisferei sudice. Este un nume care te invită la călătorii și este perfect pentru un SUV. Fonetica lui este armonioasă, echilibrată și ușor de utilizat sau pronunțat”, explică Sylvia Dos Santos, responsabila cu strategia numelor la Renault.

Prin această schimbare de nume Renault dorește să accentueze un nou început în segmentul foarte competitiv al SUV-urilor compacte. Cei de la Renault au declarat, de altfel, în frunte cu președintele Luca de Meo, că au așteptări foarte mari de la noul model.

Renault Austral va fi un SUV cu 5 locuri și 4,5 metri lungime. Va folosi noua platformă tehnică CMF-C a Alianței Renault Nissan, la fel ca noul Nissan Qashqai.

Va fi disponibil în mai multe variante de motorizare pe benzină, hibrid simplu și plug-in. Prezentarea oficială se va produce în primăvara anului 2022.

Distribuie acest articol!