Doar patru candidate la titlul Cea mai frumoasă mașină a anului 2022!
08.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Concursul anual care desemnează cea mai frumoasă mașină și-a schimbat regulile! Câștigătoarea va fi aleasă de către un juriu format din profesioniști.

Trofeul va fi decernat, conform tradiției, în cadrul evenimentului Festival Automobile International, organizat la Domul Invalizilor de la Paris, la fiecare început de an.

Cum spuneam la început, votul publicului larg a fost înlocuit cu cel al unui juriu, în urma căruia va fi desemnat cel mai frumos automobil de serie. Pentru ediția 2022 pe lista finalistelor se află doar patru modele, trei din Franța și unul german. Este vorba de Citroën C5 X, noul DS 4, noul Peugeot 308 și BMW i4.

Juriul a ales deja câștigătoarea, însă numele acesteia va fi anunțat oficial în cadrul serii inaugurale a evenimentului de luna viitoare (26-30 ianuarie 2022).

BMW i4
Citroën C5 X
DS 4
Peugeot 308

Juriul a fost prezidat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte și designerul Anne Asensio. Din juriu au făcut parte pasionați ai automobilului, din diferite domenii, precum arhitectură, design, cultură, motorsport și mass-media. Foștii piloți Paul Belmondo și Ari Vatanen s-au numărat printre membrii juriului.

Juriul mai are de ales cel mai frumos supercar (dintre Alpine A110 Légende GT, Aston Martin Valhalla, Ferrari Daytona SP3 sau Lamborghini Aventador Ultimae) și cel mai frumos hypercar (candidatele sunt Aston Martin Valkyrie Spider, Genty Automobiles Akylone, McLaren 720S GT3X sau Peugeot 9X8).

În schimb, publicul va avea de ales cel mai frumos concept-car. La această categorie sunt nu mai puțin de zece candidate, iar votul se derulează online, până la mijlocul lunii ianuarie.

Distribuie acest articol!