Lamborghini Urus by Mansory & MTM: 1.001 CP!!
23.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Lamborghini Urus intră pe terenul lui Bugatti Veyron, în materie de putere. Grație unei ample operațiuni de tuning semnată de Mansory și MTM, spectaculosul SUV sportiv are sub capotă 1.001 CP!

Nu este pentru prima oară când Mansory ia în vizor modelul Lamborghini Urus, cu diverse propuneri de kit de caroserie, altfel cu un aspect destul de controversat…

De data aceasta, însă, specialistul în tuning și-a unit forțele cu firma germană MTM, cu scopul de a ridica puterea SUV-ului în zona hypercar-urilor. În tip ce în sarcina celor de la Mansory a căzut designul, MTM s-a ocupat de prepararea motorului.

Agregatul V8 de 4,0 litri a primit turbocompresoare noi, o priză de aer refăcută, precum și un filtru de aer mai eficient. Rezultatul: în această versiune Urus dispune de 1.001 CP și 1.250 Nm, cu nu mai puțin de 351 CP și 400 Nm în plus față de modelul standard.

Transmisia automată ZF în opt trepte a fost, de asemenea, îmbunătățită, pentru a putea gestiona fără probleme surprusul de putere.

Prețul unui Lamborghini Urus by Mansory & MTM, precum și cifrele de performanță nu au fost precizate. Fără îndoială, acestea sunt superioare celor de la versiunea ”de serie” – accelerație 0-100 km/h în 3,6 secunde, viteză maximă de 305 km/h.

Din punct de vedere stilistic, mașina a primit o puternică amprentă Mansory, cu un aspect „full black” extrem de agresiv.  Au apărut prize de aer peste tot și o evacuare centrală triplă, pasajele roților au fost lărgite, iar o plăcuță cu inscripția „1001 CP”, devoalează pedigriul acestui SUV unic.

Distribuie acest articol!