Tesla și-a prelungit testele la Berlin. Exemplarele din producția de probă nu pot fi vândute
26.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

În așteptarea inaugurării producției pe tărâm european, Tesla a obținut permisiunea să suplimenteze numărul de automobile asamblate cu titlu de probă, la noua Gigafactory din Berlin. Motivul: cele produse până acum nu au fost satisfăcătoare.

În ciuda lipsei autorizației finale de funcționare pentru noua fabrică din Germania, producătorul american de mașini electrice Tesla a obținut o autorizare suplimentară pentru efectuarea unei noi serii de teste de preproducție.

Un purtător de cuvânt al ministerului de resort din Germania a declarat că, la cererea Tesla, avizul inițial, care a fost acordat pentru producția a 250 de exemplare de test, a fost extins.

Potrivit Tesla, rezultatele testelor inițiale nu au fost satisfăcătoare. Autoritatea regională de mediu a acceptat noua cerere de „funcționare de probă”, pentru producerea a 2.000 de vehicule suplimentare. Firma americană a primit autorizația să producă automobile pentru testare, însă acestea nu vor putea fi comercializate.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sperat că producția de automobile electrice la nou construita fabrică de lângă Berlin va putea începe încă de la sfârșitul anului 2021. Însă cererea pentru autorizația de construire a fost completată ulterior prin adăugarea unei fabrici de acumulatori, ceea ce a prelungit procedura de autorizare.

Potrivit ministerului german al mediului, avizarea în vederea demarării producției ar fi acum în faza finală.

Printre marii opozanți ai acestei investiții se numără unele asociații de mediu, care se tem că funcționarea fabricii va avea consecințe dăunătoare asupra mediului și va provoca o penurie de apă potabilă în regiune.

Distribuie acest articol!